ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχίατρος είχε προειδοποιήσει για τον μακελάρη του Ντένβερ

Ψυχίατρος είχε προειδοποιήσει για τον μακελάρη του Ντένβερ

Προειδοποίηση για τον Τζέιμς Χολς, τον μακελάρη του Ντένβερ, είχε κάνει στις πανεπιστημιακές αρχές η ψυχίατρος που τον παρακολουθούσε, περισσότερα από ένα μήνα πριν από την πολύνεκρη επίθεση στον κινηματογράφο της Ορόρα.

Η δρ Λιν Φέντον ενημέρωσε την αποκαλούμενη «ομάδα αξιολόγησης απειλών» του πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ στις αρχές Ιουνίου ότι είχε θορυβηθεί από τη συμπεριφορά του Τζέιμς Χολμς, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα, έγραψε η εφημερίδα Denver Post επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Σύμφωνα με δικόγραφα που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την περασμένη εβδομάδα, ο Χολμς, πρώην φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, παρακολουθείτο από την Φέντον, η οποία είναι διευθύντρια των υπηρεσιών ψυχικής υγείας των φοιτητών. Το Fox News μετέδωσε ότι ο Χολμς είχε στείλει στην Φέντον ένα τετράδιο στο οποίο περιέγραφε το σχέδιο επίθεσής του και το οποίο περιελάμβανε σκίτσα στα οποία αναπαριστούσε το έγκλημα που προετοιμαζόταν να διαπράξει, αλλά ότι το δέμα δεν ανοίχτηκε πριν από την επίθεση.

Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο του Ντένβερ KMGH-TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι οι αρχές του πανεπιστημίου δεν επικοινώνησαν με την αστυνομία του προαστίου Ορόρα πριν από την επίθεση και ότι δεν ελήφθησαν μέτρα επειδή ο Χολμς βρισκόταν στη διαδικασία να διακόψει τις σπουδές του.

Η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Ζακ Μοντγκόμερι αρνήθηκε να σχολιάσει στο Ρόιτερς το δημοσίευμα της Denver Post λέγοντας ότι δεσμεύεται από δικαστική απόφαση σχετικά με την υπόθεση και από το ιατρικό απόρρητο.