ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι

Συρία: Σφοδρές μάχες στο Χαλέπι

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο Χαλέπι της Συρίας, με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους μαχητές του Ασάντ να εναλλάσσονται όσον αφορά την κυριαρχία των δρόμων της πόλης.

Σύμφωνα με τους αντάρτες, ένα τμήμα της πόλης το οποίο είχε καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του το καθεστώς, πέρασε εκ νέου στην κατοχή των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Το γεγονός αυτό δείχνει και την ένταση που επικρατεί εκεί, με τις δύο πλευρές να παλεύουν με «νύχια και με δόντια» προκειμένου να κρατήσουν τους δρόμους που είναι δικοί τους υπό την κατοχή τους.

Ο διοικητής της ταξιαρχίας Νουρ αλ-Χακ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, Ουασέλ Αγιούμπ, σε δηλώσεις του είπε: «Αφού λάβαμε ενισχύσεις από 700 μαχητές από το Σουκάρι (νότια), το Μπουστάν αλ Κασρ (κέντρο), το Σαάρ και το Χανάνο (ανατολικά), εξαπολύσαμε αντεπίθεση και ανακαταλάβαμε τρεις από τους πέντε δρόμους που είχαμε χάσει. Επί του παρόντος, τρία ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο και πυροβολικό βομβαρδίζουν, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν χάσει έδαφος».

Η απώλεια εδάφους όμως, επιβεβαιώθηκε και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα πάντως οι καθεστωτικοί είχαν τονίσει σε ανακοίνωσή τους πως η περιοχή Σαλαχεντίν, βρισκόταν υπό τον έλεγχό τους: «Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της Σαλαχεντίν, προκαλώντας βαριές απώλειες στις τρομοκρατικές ομάδες και μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών».