ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ξεκίνησε η δίκη της συζύγου του Μπο Σιλάι

Κίνα: Ξεκίνησε η δίκη της συζύγου του Μπο Σιλάι

Η δίκη της Γκου Καλάι, συζύγου του πρώην ανώτατου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπο Σιλάι, ξεκίνησε σήμερα στην πόλη Χεφέι.

Η Γκου Καϊλάι, γνωστή δικηγόρος, κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, με τον οποίο η ίδια και ο σύζυγός της διατηρούσαν στενές σχέσεις, αλλά διαφώνησαν για οικονομικά θέματα.

Ο Χέιγουντ δηλητηριάστηκε με κυάνιο τον Νοέμβριο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, προπύργιο του Μπο Σιλάι.

Τη δίκη παρακολουθούν Βρετανοί διπλωμάτες. Στους ξένους δημοσιογράφους δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου, γι' αυτό θα δοθεί συνέντευξη Τύπου μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, η κατηγορούσα αρχή διαθέτει «αδιάψευστες» αποδείξεις για την ενοχή της Γκου. Όπως προβλέπουν πολλοί ειδικοί, το δικαστήριο θα αποφασίσει την ενοχή της, αλλά δεν θα της επιβάλει την θανατική ποινή.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό πολιτικό σκάνδαλο στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη διαδοχή στην ηγεσία του κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Υποχωρεί ο καύσωνας – Έρχονται μπουρίνια

Καλπάζει η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές

Ξενάγηση στα καινούρια γραφεία της Google (pics)