ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οπισθοχωρούν οι αντάρτες στο Χαλέπι – Κερδίζει έδαφος ο Ασάντ

Συρία: Οπισθοχωρούν οι αντάρτες στο Χαλέπι – Κερδίζει έδαφος ο Ασάντ

Σε οπισθοχώρηση για λόγους τακτικής οδηγήθηκαν σήμερα οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίοι μάχονται με το καθεστώς Ασάντ στο Χαλέπι από τις 20 Ιουλίου.

Αν και το Χαλέπι θεωρείται ίσως το στρατηγικότερο σημείο, τόσο για το καθεστώς, όσο και για τους αντάρτες, οι τελευταίοι δεν άντεξαν τους συνεχόμενους βομβαρδισμούς, τόσο από εδάφους, όσο και από αέρα κι έτσι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

«Κάναμε μια τακτική υποχώρηση από την Σαλαχεντίν. Δεν υπάρχουν πλέον αντάρτες μαχητές λόγω του άνευ προηγουμένου βομβαρδισμού, ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος προελαύνουν στη συνοικία», δήλωσε ο Χουσάμ Άμπου Μοχάμαντ, διοικητής της ταξιαρχίας Ντέρα Ασάχμπα, μίας συνιστώσας του ASL που μάχεται σε αυτόν τον τομέα.

Από την πλευρά του ο Ουασέλ Αγιούμπ, διοικητής της ταξιαρχίας Νουρ αλ-Χακ του ASL, διευκρίνισε απόψε ότι πέντε τάγματα του ASL εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή για να διευκολύνουν την πλήρη απομάκρυνση των μαχητών.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αντάρτες ρίχνουν το βάρος τους στην ενίσχυση της άμυνάς τους στα ανατολικά της Σαλαχεντίν σε ένα τόξο που εκτείνεται από το Ας Σουκάρι, νότια της συνοικίας αυτής, έως το Μπουστάν αλ Κάσρ, δια μέσου του Aλ -Μασάντ (κέντρο).

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν απόψε εναντίον των συνοικιών όπου βρίσκονται οι αντάρτες, διευκρίνισε ο διοικητής.

Η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε διαδηλώσεις την Παρασκευή, ημέρα της προσευχής, με το σύνθημα: «Δώστε μας αντιαεροπορικά όπλα».

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό, δήλωσε ότι ο στρατός προχωρά γρήγορα προς την συνοικία Σέιφ αλ Νταουάλα, αλλά η επόμενη μάχη θα πρέπει να γίνει στο Ας Σουκάρι, που αποτελεί προπύργιο των ανταρτών, νοτιότερα.

«Μόνο το 10% των ενισχύσεων του στρατού έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στη μάχη», πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία είχε νωρίτερα δηλώσει ότι 20.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Χαλεπίου για να διεξάγουν αυτή την κρίσιμη για το καθεστώς μάχη.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Συρία: Γαλλικό αεροσκάφος στα σύνορα με την Ιορδανία

Νέο ρεκόρ ανεργίας στο 23,1%