ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Στους 60 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Φιλιππίνες: Στους 60 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Στους 60 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχές των μουσώνων στη Μανίλα και τις βόρειες επαρχίες των Φιλιππίνων.

Επίσης, επτά πολίτες αγνοούνται, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Σαράντα τρία από τα θύματα πνίγηκαν στις πλημμύρες ή σε ποταμούς που υπερχείλισαν, 11 σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις, τέσσερις πέθαναν από ηλεκτροπληξία και δύο από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι περισσότεροι μεταξύ των αγνοουμένων παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα ενώ προσπαθούσαν να περάσουν ποτάμια που είχαν υπερχειλίσει. Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στις βροχοπτώσεις που άρχισαν την Τρίτη.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, με 362.307 να διαμένουν σε κέντρα υποδοχής, ενώ 284.177 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε συγγενείς ή φίλους, διευκρίνισε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά 2,44 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες, τις χειρότερες από το 2009 όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα άφησε πίσω της 501 νεκρούς και αγνοούμενους στη Μανίλα και τις όμορες επαρχίες.

Διαβάστε επίσης:

«Ψυχικά ασθενή» αποκάλεσε η δικηγόρος του τον μακελάρη του Κολοράντο

Μικρή η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας, σύμφωνα με οικονομολόγους

Αγελάδα ανέβηκε σε ταράτσα για να γλιτώσει από «ξαναμμένο» ταύρο