ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Αναβλήθηκε η δίκη της Τιμόσενκο

Ουκρανία: Αναβλήθηκε η δίκη της Τιμόσενκο

Η δίκη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμόσενκο για φοροδιαφυγή και διαφθορά αναβλήθηκε για τις 11 Σεπεμβρίου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο δικαστής Κονσταντίν Σαντόφσκι ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη ακροαματική διαδικασία καθώς η Τιμόσενκο δεν ήταν δυνατόν να παραστεί λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της, μεταδίδει το πρακτορείο Unian.

Μάλιστα, η δικάσιμος του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί μέσω βιντεοδιάσκεψης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην πρώην "Ηγερία" της Πορτοκαλί Επανάστασης να καταθέσει μέσα από την κλινική στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, όπου νοσηλεύεται.

Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο συνήγορος της Τιμόσενκο Σέρχι Βλάσενκο τονίζει πως η πελάτισσά του απέρριψε ήδη τέσσερις προτάσεις να καταθέσει μέσω βιντεοδικάσκεψης και κατηγόρησε την έδρα, διότι παραγνωρίζει τις παραινέσεις διεθνούς ομάδας γιατρών να της παρασχεθεί τουλάχιστον μία δίμηνη περίοδος ανάρρωσης.

Η εισαγγελέας Μαρίνα Καπίνος από την πλευρά της τονίζει πως «εάν η Τιμόσενκο δεν συμφωνήσει για τη βιντεοδιάσκεψη, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τη δίκη εάν η Τιμόσενκο δεν είναι παρούσα».