ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ισχυρή έκρηξη σε κυβερνητικό κτήριο στη Δαμασκό

Συρία: Ισχυρή έκρηξη σε κυβερνητικό κτήριο στη Δαμασκό

Κυβερνητικό κτήριο της Δαμασκού στο οποίο πραγματοποιούσαν συναντήσεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί του Ασάντ, κατάφερε να βομβαρδίσει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Μαχητής του ΕΣΤ σε δηλώσεις του στο Al Arabiya τόνισε πως πρόκειται για «στρατηγείο» του Ασάντ, αφού κάθε πρωί υπολοχαγοί συναντούνται εκεί και ο στόχος των ανταρτών ήταν να πλήξουν αυτούς. Μάλιστα, είπε πως στο κτήριο έγιναν οκτώ εκρήξεις, ενώ διευκρίνισε πως μέσα υπήρχαν 150 περίπου άνθρωποι και κανείς δεν εξήλθε μετά από τις εκρήξεις.

Άλλο μέλος των ανταρτών μίλησε στο AFP, τονίζοντας πως οι αντάρτες κατάφεραν να βομβαρδίσουν το κτήριο την ώρα που υπήρχε σε εξέλιξη συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της αστυνομίας η οποία πρόσκειται στον Ασάντ, ενώ μέσα βρίσκονταν και αξιωματούχοι του στρατού. Μάλιστα η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του ραμαζανίου.

Πάντως στην τηλεόραση της Συρίας ισχυρίζονται πως η έκρηξη έγινε στο πάρκινγκ του κτηρίου και πως κανείς αξιωματούχος δεν κινδύνευσε, νεώ εκεί υπήρχαν και αποθήκες με πυρομαχικά.

Αν επιβεβαιωθούν οι αντάρτες, θα πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο πλήγμα εις βάρος του καθεστώτος, αφού οι αντάρτες στις 18 Ιουλίου είχαν καταφέρει να σκοτώσουν τον υπουργό άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό.

Διαβάστε ακόμα:

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Συρία

Συρία: Ξεπερνούν τους 23.000 οι νεκροί από το 2011