ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα καλεί τη Συρία να ξεκινήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση

Η Κίνα καλεί τη Συρία να ξεκινήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση

Να ξεκινήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση το ταχύτερο καλεί τη Συριακή κυβέρνηση η Κίνα μέσω του υπουργού Εξωτερικών της.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί είπε στην απεσταλμένη Μπουτάινα Σαάμπαν ότι η Κίνα είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για την κατάσταση στη χώρα και την κάλεσε να αρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες με την αντιπολίτευση.

Εντωμεταξύ ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε δια της βίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μια ομάδα του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου αλ Ιχμπαρίγια σε επιχείρησή του στην επαρχία της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του ανέφερε ότι στρατεύματα εισήλθαν σε πολλές περιοχές της πόλης αλ Ταλ, η οποία έχει βομβαρδιστεί και στην οποία γίνονται μάχες εδώ και μία εβδομάδα και πλέον.

Τους τρεις ρεπόρτερ, τη Γιάρα Σάλεχ, τον Αμπντάλα Τάμπρα και τον Χοσάμ Ίμαντ, υποδέχθηκαν στην έδρα του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζονται πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του υπουργού Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το σφυροκόπημα πολλών συνοικιών στο Χαλέπι, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 18, ενώ οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με τους αντάρτες.