ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλίο για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν κυκλοφορεί στις Η.Π.Α.

Βιβλίο για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν κυκλοφορεί στις Η.Π.Α.

Ένα βιβλίο το οποίο περιγράφει την επιχείρηση των Αμερικανικών δυνάμεων που συμμετείχαν στη δολοφονία του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, θα κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ναι, καλά διαβάσατε. Στην επέτειο της τραγικής μέρας που χιλιάδες αμερικάνοι έχασαν τη ζωή τους από το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, η εκδοτική εταιρία Dutton θα κυκλοφορήσει βιβλίο το οποίο έχει γράψει ένας πεζοναύτης που είχε ενεργό ρόλο στην επιχείρηση δολοφονίας του Μπιν Λάντεν.

Τίτλος του βιβλίου είναι «No Easy Day». Ο συγγραφέας του έγραψε με το ψευδώνυμο Μαρκ Όουεν, ενώ όλα τα ονόματα των στελεχών της επίλεκτης ομάδας Navy Seals (ειδικές δυνάμεις) που αναφέρονται στη διήγηση έχουν αλλαχθεί επίσης «για λόγους ασφαλείας».

Η μυστικότητα που κάλυπτε την έκδοση του βιβλίου τηρήθηκε με επιτυχία έως το τέλος, καθώς το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων. Τη στιγμή μάλιστα που η προεκλογική εκστρατεία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, η επιχείρηση που είχε παρουσιασθεί ως μία από τις επιτυχίες της θητείας του Ομπάμα, είναι εξασφαλισμένο ότι το βιβλίο αυτό θα προκαλέσει πολλές διαφορετικές αντιδράσεις.

Ο Μαρκ Όουεν παρουσιάζεται από τον Dutton ως πρώην μέλος των Seals, που ήταν επικεφαλής μίας από τις ομάδες που εκτέλεσαν την επίθεση στην κατοικία του Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν στις 2 Μαΐου 2011.

Ήταν δε «ένας από τους πρώτους» που έφθασαν στον τρίτο όροφο της κατοικίας, όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν και «ήταν παρών όταν εκείνος σκοτώθηκε», τονίζει ο εκδοτικός οίκος.

Το βιβλίο, που γράφηκε από την πέννα του Αμερικανού δημοσιογράφου Κέβιν Μάουρερ, θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στη Βρετανία και τη Βραζιλία, ανακοίνωσε ο Penguin USA.