ΚΟΣΜΟΣ

Στηρίζουν την καταδίκη του Μπρέιβικ οι Νορβηγοί!

Στηρίζουν την καταδίκη του Μπρέιβικ οι Νορβηγοί!

Με ποσοστό που ξεπερνάει το 85%...

Η πλειοψηφία των Νορβηγών συμφωνεί με την καταδίκη σε 21 χρόνια κάθειρξης του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας VG, το 87,2% των Νορβηγών πολιτών συμφωνεί με το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο το οποίο έκρινε ποινικά υπεύθυνο τον Μπρέιβικ, ενώ μόνο το 5,8% διαφωνεί.

Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο έρευνας Infact συμμετείχαν 1.024 Νορβηγοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιθώριο σφάλματος ανέρχεται σε 3,1%.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο δικηγόρος Φρόντε Έλγκεσεμ, ο οποίος εκπροσωπεί τους συγγενείς των θυμάτων του Μπρέιβικ και τραυματίες της διπλής επίθεσης του, η πλειονότητα των πελατών του ήθελαν να κριθεί ο Μπρέιβικ ποινικά υπεύθυνος.

Δημοσκόπηση σε δείγμα 700 ανθρώπων που διεξήχθη για λογαριασμό αρκετών τοπικών εφημερίδων επίσης έδειξε ότι μια ισχυρή πλειοψηφία Νορβηγών τάσσεται υπέρ της δικαστικής απόφασης: το 85% είναι υπέρ της ετυμηγορίας σε έναν πολύ μεγάλο ή μεγάλο βαθμό, ενώ το 4% δεν συμφωνεί πολύ με την απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Κάθειρξη 21 ετών για τον Μπρέιβικ

Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων του Μπρέιβικ