ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Τελικά οι γυναίκες δεν θέλουν να πάνε στον πόλεμο

Αυστραλία: Τελικά οι γυναίκες δεν θέλουν να πάνε στον πόλεμο

Το κίνημα των γυναικών που τόσο μόχθησε στην Αυστραλία για να μπορεί να μάχεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου μαζί με τους άνδρες, τελικά απ΄ότι δείχνουν τα στοιχεία δεν θέλει και τόσο πολύ να βρίσκεται εκεί που σκάνε οι βόμβες.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες το κίνημα των γυναικών, με αιχμή του δόρατος τις φεμινίστριες, διεκδίκησε (και σε ένα σημείο το πέτυχε) να μπορούν οι γυναίκες να πολεμούν δίπλα στους άνδρες και στην πρώτη γραμμή.

Τον ίδιο καιρό, οι ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας, στην προσπάθειά τους να εκσυγχρονιστούν και να συμβαδίσουν με τις κοινωνικές ευαισθησίες άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους στις γυναίκες και στους τομείς των ενόπλων δυνάμεων που μέχρι πριν λίγα χρόνια υπηρετούσαν μόνο άνδρες.

Με λίγα λόγια, το πολεμικό μέτωπο άνοιξε και για τις γυναίκες, οι οποίες πλέον θα μπορούν να πολεμούν στην πρώτη γραμμή, δίπλα-δίπλα με τους άνδρες.Παρόλη, όμως, τη δημοσιότητα που πήρε ο αγώνας της ισότητας και τα χρήματα που ξόδεψε το υπουργείο 'Αμυνας για να διαφημίσει τις προσφερόμενες θέσεις, οι γυναίκες ουσιαστικά δεν ανταποκρίθηκαν που σημαίνει ότι ουδεμία διάθεση έχουν να πάνε στο μέτωπο.

Η διαφημιστική εκστρατεία αποδείχθηκε εντελώς αναποτελεσματική, αφού μέχρι στιγμής μόνο τρεις γυναίκες ενδιαφέρθηκαν για να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά σε ειδικότητες που προορίζονται για την πρώτη γραμμή. Και οι τρεις έκαναν αίτηση στο Πολεμικό Ναυτικό, για να απενεργοποιούν θαλάσσιες νάρκες.

Στο μεταξύ, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας για να αλλάξει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και να καταφέρει να προσελκύσει γυναίκες για το μέτωπο, αρχίζει μια καινούργια διαφημιστική εκστρατεία που έχει υιοθετήσει τη γνωστή φράση «δοκιμάστε το πριν το αγοράσετε». Στο εξής, οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα μπορούν να παίρνουν μια «γεύση» για το τι τις περιμένει πριν απορρίψουν θεωρητικά τη συμμετοχή τους στην πρώτη γραμμή.