ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πλησιάζει στη Νέα Ορλεάνη η τροπική καταιγίδα Ισαάκ

ΗΠΑ: Πλησιάζει στη Νέα Ορλεάνη η τροπική καταιγίδα Ισαάκ

Προειδοποίηση για τυφώνα στην περιοχή του βόρειου κόλπου του Μεξικού σε μια περιοχή που περιλαμβάνονται και οι ακτές της Λουιζιάνας εξέδωσε το εθνικό αμερικανικό κέντρο για τους τυφώνες.

Σχεδόν επτά χρόνια από την ημέρα που ο τυφώνας Κατρίνα χτύπησε τη Νέα Ορλεάνη, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.800 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, η περιοχή ενδεχομένως να δεχτεί το χτύπημα του Ισαάκ, ο οποίος όμως είναι σαφώς ασθενέστερος από την καταιγίδα Κατρίνα και δεν αναμένεται να προκαλέσει ανάλογη καταστροφή.

Ο Ισαάκ εξακολουθεί, επί του παρόντος, να είναι μια τροπική καταιγίδα με ταχύτητα ανέμων 100 χλμ. την ώρα, αλλά εκτιμάται ότι θα ενταθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2, από τη στιγμή που θα φτάσει στο βόρειο τμήμα του κόλπου του Μεξικού, νωρίς την Τετάρτη

Ήδη η εξωτερική ζώνη της τοπικής καταιγίδας, έφτασε στη Φλόριντα που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά το Σάββατο, για να προετοιμαστεί για την καταιγίδα, η οποία αναμένεται να κατευθυνθεί προς τα ανατολικά του κόλπου του Μεξικού, τη Δευτέρα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), έχει ήδη αναπτύξει ομάδες στη Φλόριντα και τη Λουιζιάνα, και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Αλαμπάμα και του Μισισιπή και άλλων νοτιοανατολικών πολιτειών, που θα μπορούσαν να βρεθούν στο δρόμο της θύελλας.