ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγαλύτερη καρτ-ποστάλ του κόσμου στη Σλοβενία

Η μεγαλύτερη καρτ-ποστάλ του κόσμου στη Σλοβενία

Μια πανοραμική άποψη της πόλης Νόβα Γκόριτσα απεικονίζει η μεγαλύτερη καρτ-ποστάλ του κόσμου, την οποία θα παραλάβει ως δώρο ο δήμαρχος της πόλης Ματέι Άρτσον.

Η κάρτα, συνολικού εμβαδού 54 τ.μ., ζυγίζει 23 κιλά και διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. «Λάβαμε σαφείς οδηγίες από την ομάδα του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες για το πώς πρέπει να κατασκευάσουμε την κάρτα» δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, εξηγώντας πως η κάρτα θα πρέπει να φέρει γραμματόσημο προκειμένου να γίνει η παράδοσή της στον παραλήπτη, που στην περίπτωση αυτή είναι ο δήμαρχος της Νόβα Γκόριτσα.

Εξαιτίας του μεγέθους της κάρτας, η παράδοση στο δήμαρχο θα γίνει στην πλατεία Μπεβκ της πόλης, όπου θα παραμείνει η κάρτα ως τα τέλη της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε διάφορες άλλες πόλεις της Σλοβενίας.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η τουριστική προώθηση της πόλης, του τοπικού μουσικού φεστιβάλ GOF, αλλά και της Σλοβενίας ευρύτερα.

Το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης καρτ-ποστάλ στον κόσμο ήταν 49 τ.μ. Η κάρτα εκείνη είχε φιλοτεχνηθεί με πρωτοβουλία των γερμανικών ταχυδρομείων και της Toyota σε ανάμνηση του 12ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, το 2009, στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Δείτε τι τρώει ένας καρχαρίας για πρωινό!

Σύλληψη 33χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Έτοιμοι για το χειρότερο οι κάτοικοι της Λουιζιάνα