ΚΟΣΜΟΣ

10χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία βρέφους

10χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία βρέφους

Ένα βρέφος μόλις 3 μηνών, η Μπρούκλιν Φος- Γκριναγουέι, έχασε τη ζωή του στις 8 Ιουλίου στην πολιτεία του Μέιν, στις ΗΠΑ. Την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και την επομένη απήγγειλε κατηγορίες σε ένα 10 μόλις ετών κορίτσι.

Η 10χρονη, που είναι κόρη της μπεϊμπισίτερ που πρόσεχε τη μικρή το βράδυ του θανάτου της, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα του άτυχου βρέφους, Νικόλ Γκριναγουέι, η τοξικολογική έρευνα εντόπισε στο αίμα του τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η 10χρονη η οποία έπασχε από σύνδρομο διάσπασης προσοχής. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, τα σημάδια και οι μελανιές στο πρόσωπο του μαρτυρούν ότι «το έπνιξε πιέζοντας τα χέρια της στο πρόσωπο του», αναφέρει το Βήμα.

Η μικρή φόνισσα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Οκτώβριο. Το κατηγορητήριο συντάχθηκε σύμφωνα με σύσταση της Γενικής Εισαγγελίας που θεώρησε ότι η ανθρωποκτονία ήταν η πιο αρμόζουσα στη φύση του εγκλήματος καθώς, εν αντιθέσει με τη δολοφονία από πρόθεση που προϋποθέτει σκοπιμότητα, αποδίδεται σε εγκληματική αμέλεια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο σοκ στην τοπική κοινωνία καθώς η 10χρονη είναι το μικρότερο άτομο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην πολιτεία του Μέιν εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια.

Βέβαια παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν. Τον Ιανουάριο, ένα 10χρονο μαχαίρωσε θανάσιμα ένα 12χρονο στο Ελ Καχόν, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ενώ ένα 12χρονο αγόρι στη Φλόριντα καταδικάστηκε το 2001 για το φόνο ενός 6χρονου παιδικού του φίλου.