ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ένας νεκρός στην επινίκια ομιλία της Μαρουά

Καναδάς: Ένας νεκρός στην επινίκια ομιλία της Μαρουά

Κατέληξε ο ένας από τους δύο τραυματίες στην ομιλία της Πολίν Μαρουά, για τη νίκη του κόμματός της στις εκλογές του Κεμπέκ στον Καναδά.

Το θάνατο επιβεβαίωσε η αστυνομία του Μόντρεαλ.

Ο δράστης, 50 ετών, έχει συλληφθεί.

Άνδρες ασφαλείας έσπευσαν να απομακρύνουν την επικεφαλής του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ (Παρτί Κεμπεκουά) από τη σκηνή την ώρα που ακούστηκαν πυροβολισμοί, αλλά λίγο αργότερα η Μαρουά επέστρεψε για να ολοκληρώσει την ομιλία της.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης έβαλε φωτιά στην πίσω πλευρά του κτιρίου.

Το περιστατικό είναι σπάνιο για τα δεδομένα του Καναδά όπου τα ποσοστά των επιθέσεων με όπλα είναι σχετικά χαμηλά και οι πολιτικοί συνήθως κυκλοφορούν χωρίς σωματοφύλακες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν μεγαλόσωμο άνδρα με μια καραμπίνα ντυμένο στα μαύρα. Ο δράστης ακούγεται να φωνάζει στα γαλλικά την φράση "Οι Άγγλοι ξυπνάνε". Η Μαρουά ηγείται του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ, το οποίο επιδιώκει την αυτονομία της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ.

Η Μαρουά έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την νομοθεσία που διασφαλίζει την κυριαρχία της γαλλικής γλώσσας, γεγονός που προβληματίζει ορισμένα μέλη της αγγλόφωνης κοινότητας.

Το κόμμα της κέρδισε χθες οριακά στις εκλογές στο Κεμπέκ και θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, επιστρέφοντας έτσι στην εξουσία ύστερα από εννέα χρόνια στην αντιπολίτευση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Κεμπέκ: Πυροβολισμοί στην ομιλία της νικήτριας των εκλογών