ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Δεν δώσαμε στο FBI προσωπικά δεδομένα

Apple: Δεν δώσαμε στο FBI προσωπικά δεδομένα

Η Apple διέψευσε ότι παρέδωσε στο FBI τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων κατόχων συσκευών iPhone, όπως υποστήριξε μια ομάδα χάκερς με το όνομα Antisec, μία ημέρα πριν.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «το FBI δεν ζήτησε από την Apple αυτές τις πληροφορίες και εμείς δεν τις δώσαμε στην υπηρεσία ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό».

Παράλληλα, το FBI αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Antisec. «To FBI έχει ενημερωθεί για τις δημοσιοποιημένες αναφορές που υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε ένας φορητός υπολογιστής της υπηρεσίας και ότι αποκαλύφθηκαν προσωπικά δεδομένα που αφορούν στις συσκευές της Apple», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η υπηρεσία ζήτησε ή απέκτησε τέτοιου είδους πληροφορίες».

Η ομάδα Antisec δημοσιοποίησε ένα περιληπτικό αρχείο που περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίων συσκευών της Apple. Όπως ανέφερε την Τρίτη το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές.

Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών.

Διαβάστε επίσης:

Χάκερς έκλεψαν 1.000.000 στοιχεία χρηστών της Apple!

Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

Οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην Τουρκία κοσμήματα από την Τροία