ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Επίθεση ομάδας νεοφασιστών με 4 τραυματίες

Ρώμη: Επίθεση ομάδας νεοφασιστών με 4 τραυματίες

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» το βράδυ της Δευτέρας, γύρω στις 2 π.μ., περίπου 20 νεοφασίστες επιτέθηκαν σε νέους, μέλη κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, που βρίσκονταν σε υπαίθρια γιορτή στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης.

Κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν ξύλινα μπαστούνια και κράνη. Τέσσερις νέοι τραυματίσθηκαν στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Οι τραυματίες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε απόλυτα ειρηνική γιορτή, για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών κοινωνικής παρέμβασης στο εσωτερικό της συνοικίας τους.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι για την επίθεση ευθύνονται μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Casapound», οι οποίοι φέρονται να οργάνωσαν και άλλη επίθεση, τον Νοέμβριο του 2011, κατά σύμβουλου δημοτικού διαμερίσματος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος». Στις 3 μ.μ., στην πλατεία Σεμπιόνε της Ρώμης, ξεκινά «αντιφασιστική διαδήλωση με κύριο στόχο την καταδίκη της βίας της ακροδεξιάς»-όπως τονίζουν οι οργανωτές της. Σε επίσημο ανακοινωθέν της, η οργάνωση «Casapound», αρνείται, παράλληλα, κάθε ανάμειξη στο χθεσινό συμβάν.