ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη

Ένας αμερικανός εργαζόμενος στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, έχασε την Τρίτη τη ζωή του μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν έξω από το κτίριο.

«Ένας Αμερικανός εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και πολλοί τραυματίστηκαν κατά διάρκεια των συγκρούσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Ασφαλείας της Λιβύης, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο του Αμερικανικού προξενείου το απόγευμα της Τρίτης και συγκρούστηκαν με το στρατό της Λιβύης, αναγκάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας να υπαναχωρήσουν εξαιτίας των αλλεπάλληλων πυροβολισμών. Ανταποκριτές του Ρόιτερς που βρέθηκαν μπροστά στα επεισόδια αναφέρουν ότι είδαν ανθρώπους να κάνουν έφοδο στο κτίριο και να απομακρύνονται κρατώντας γραφεία, καρέκλες και πλυντήρια ρούχων.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καταδίκασε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του κτιρίου.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «επιβεβαιώνουμε ότι το προξενείο μας στη Βεγγάζη δέχτηκε επίθεση από ομάδα ενόπλων. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Λιβύης προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία του κτιρίου. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την επίθεση».