ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Ζητά τζαμί στην Αθήνα για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή Χάλκης

Άγκυρα: Ζητά τζαμί στην Αθήνα για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή Χάλκης

Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας στην Κωνσταντινούπολη αναφορικά με το ζήτημα της επανέναρξης λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Έλληνας υφυπουργός, όπως διαβάζουμε στο national-pride.org., στην ουσία «άδειασε» τον Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος διέτεινε πως η Άγκυρα θα ανοίξει τη Θεολογική Σχολή με αντάλλαγμα το κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα:

«Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αίτημα το οποίο προβλήθηκε έντονα τα τελευταία χρόνια από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δε συνιστά ζήτημα αμοιβαιότητας όπως κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται», ανέφερε ο υφυπουργός και εξήγησε πως «πολύ απλά θα μπορούσε κανείς να το δει και να το εντοπίσει σε δύο άξονες: στην, αν θέλετε, από όλους εκφρασμένη προσπάθεια καταγραφής και σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, αλλά ακόμη περισσότερο σε ένα ζήτημα που αφορά στην τουρκική πλευρά, και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αν κανείς δει το συγκεκριμένο θέμα μέσα από αυτούς τους δύο άξονες, είναι εύκολο να φτάσει στην απάντηση. Δεν είναι θέμα αμοιβαιότητας.»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων