ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» στους αμερικανούς κομμάντος λένε Υεμένη-Σουδάν

«Όχι» στους αμερικανούς κομμάντος λένε Υεμένη-Σουδάν

Την παρουσία αμερικανών πεζοναυτών στη χώρα για την προστασία της πρεσβείας της ΗΠΑ από ενδεχόμενες επιθέσεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για μια αντιισλαμική ταινία, απέρριψε το κοινοβούλιο της Υεμένης.

Σε ανακοίνωσή του, το κοινοβούλιο της Υεμένης αναφέρει ότι «απορρίπτει κάθε μορφή ξένης παρουσίας» στη χώρα και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να διασφαλίσει την προστασία των ξένων πρεσβειών.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο SUNA, και το Σουδάν απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ να στείλει στη χώρα μια διμοιρία πεζοναυτών ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ. «Το Σουδάν είναι σε θέση να προστατεύσει τις διπλωματικές αποστολές στο Χαρτούμ», δήλωσε ο σουδανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Αχμαντ Κάρτι.

Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να στείλει πεζοναύτες στο Σουδάν για να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία, μετά τη χθεσινή εισβολή διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: Στέλνει πεζοναύτες η Ουάσιγκτον

Σουδάν: Χιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε πρεσβείες

Αλ Κάιντα: Σκοτώστε όσους περισσότερους διπλωμάτες μπορείτε