ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμαρχος Φλωρεντίας φιλοδοξεί να «αποσύρει» τους παλιούς πολιτικούς

Ο δήμαρχος Φλωρεντίας φιλοδοξεί να «αποσύρει» τους παλιούς πολιτικούς

Ο 37χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι επισημοποίησε την απόφασή του να πάρει μέρος στη διαδικασία εκλογής του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς, για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Προοδευτικός καθολικός, ο Ρέντσι θεωρείται στην Ιταλία εκπρόσωπος της «νέας γενιάς» πολιτικών, η οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του «θέλει να πάει για απόσυρση τους συναδέλφους του που έχουν επανεκλεγεί βουλευτές τουλάχιστον τρεις φορές». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις των αναλυτών, η κύρια αναμέτρηση, στο εσωτερικό του στρατοπέδου της κεντροαριστεράς, θα λάβει χώρα ανάμεσα στον σημερινό γραμματέα του «Δημοκρατικού Κόμματος» Πιερλουίτζι Μπερσάνι και στον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος άρχισε ήδη να επισκέπτεται τις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, με μηχανοκίνητο τροχόσπιτο, για να παρουσιάσει το πρόγραμμά του.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας κάλεσε τους απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του «Καβαλιέρε» να τον εμπιστευθούν, για να μπορέσει να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. «Στην πραγματικότητα οι προτάσεις του μοιάζουν εντυπωσιακά με τις δικές μας», σχολίασε άμεσα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά ο Ρέντσι του απάντησε αμέσως: «ας μην τρέφει αυταπάτες, θα είναι ο πρώτος που θα πάμε για απόσυρση».