ΚΟΣΜΟΣ

Κλίντον: «Τρομοκρατική» η επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη

Κλίντον: «Τρομοκρατική» η επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη

Ως «τρομοκρατική» αναγνώρισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, επιβεβαιώνοντας αυτό που παραδέχτηκε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος μετά από ημέρες αντικρουόμενων δηλώσεων.

«Αυτό που συνέβη στη Βεγγάζη είναι μια τρομοκρατική επίθεση και δεν θα είμαστε ήσυχοι, πριν βρεθούν και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι τρομοκράτες που δολοφόνησαν τέσσερις Αμερικανούς», ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής στη Λιβύη Κρις Στίβενς, είπε η Κλίντον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, για πρώτη φορά χθές, χαρακτήρισε «τρομοκρατική» αυτή την επίθεση κατά του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, ενώ συνέχιζε να διερωτάται για το επίπεδο της προμελέτης της επίθεσης αυτής.

Εδώ και μια εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μιλώντας επίσημα ή υπό τον όρο της ανωνυμίας, έχουν πολλαπλασιάσει τις δηλώσεις, ενίοτε αντιφατικές, σχετικά με την ένοπλη επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον πρεσβευτή και σε τρεις Αμερικανούς υπαλλήλους.