ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Συναυλία στο Σέντραλ Πάρκ για την καταπολέμηση της φτώχειας

Νέα Υόρκη: Συναυλία στο Σέντραλ Πάρκ για την καταπολέμηση της φτώχειας

Οι Black Keys, οι Foo Fighters και ο Νιλ Γιάνγκ μετείχαν χθες βράδυ σε δωρεάν συναυλία στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης που διοργανώθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την καταπολέμηση της φτώχειας στον πλάνητη.

Εξήντα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της οργάνωσης Global Poverty Project.

Τα εισιτήρια ήταν δωρεάν αλλά ανταλλάσσονταν με πόντους που συγκέντρωναν οι θεατές κατά την παρακολούθηση βίντεο στην ιστοσελίδα Globalcitizen.org τα οποία είχαν βασικό θέμα τις διάφορες αιτίες για τις συνθήκες της απόλυτης φτώχειας αρχίζοντας για παράδειγμα από την ελονοσία έως τη μητρική θνησιμότητα κατά τον τοκετό.

Η οργάνωση Global Poverty Project επέλεξε να οργανώσει αυτή τη μεγάλη συναυλία τη στιγμή ακόμη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Οι πολιτικοί ξέρετε τι κάνουν;» ρώτησε τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό ο γενικός διευθυντής του Global Poverty Project Χιου Εβανς.

«Περιμένουν να δουν προς τα πού φυσάει ο άνεμος» απάντησε. Και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα κίνημα. Δεν πρόκειται μόνο για μια συναυλία»

Στο τέλος της βραδιάς ο Αμερικανός Τζον Λέτζεντ ερμήνευσε το «Imagine» του Τζον Λένον, πριν ανεβεί στη σκηνή ο σομαλικής καταγωγής καναδός τραγουδιστής της Hip Hop Κ΄νααν και το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Band of Horses.