ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Στο πένθος το Χονγκ Κονγκ – Τουλάχιστον 25 νεκροί σε ναυάγιο

Βίντεο: Στο πένθος το Χονγκ Κονγκ – Τουλάχιστον 25 νεκροί σε ναυάγιο

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χονγκ Κονγκ, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα, το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της πόλης.

Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες.

Εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή.

Το ναυτικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στα ανοικτά του νησιού Λάμμα, ένα νησί νότια του Χονγκ Κονγκ, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.

Το πλοίο που ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη "βροχή" από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

«Το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 10 λεπτά. Έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν μας διασώσουν» δήλωσε ένας από τους επιζώντες της ναυτικής τραγωδίας

Άλλοι διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.

Το άλλο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.

Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ζουν σε σχετικά απομακρυσμένα νησιά όπως το Λάμμα, το οποίο βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ.

Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.