ΚΟΣΜΟΣ

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Σε ανταλλαγή πυρών οδήγησε η πτώση μιας συριακής οβίδας στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Το φυλάκιο, που βρίσκεται στην περιοχή του Αμπουντιγιέ στον συνοριακό ποταμό Ναχρ Καμπίρ, ήταν άδειο και δεν υπήρξαν θύματα, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο λιβανικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις περιπολίες του στην περιοχή.

Ένας τοπικός δημοτικός σύμβουλος της κοινότητας δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στις όχθες του ποταμού εγκατέλειψαν το χωριό τους λόγω των ανταλλαγών πυρών.

Από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, οι εκρήξεις οβίδων που εκτοξεύονται από την συριακή επικράτεια και οι ανταλλαγές πυρών είναι συχνές στα σύνορα του Λιβάνου, προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Είναι μάλιστα σπάνιο γεγονός στην πρόσφατη ιστορία των δύο χωρών, το ότι ο Λίβανος έχει διαμαρτυρηθεί δύο φορές για τις συριακές παραβιάσεις του εδάφους του.

Τα επεισόδια που αυξάνονται στα σύνορα δημιουργούν φόβους στη διεθνή κοινότητα για μια επέκταση της συριακής κρίσης στη χώρα των Κέδρων.