ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια των ΗΠΑ στον Τσάβες...δια της πλαγίας οδού

Συγχαρητήρια των ΗΠΑ στον Τσάβες...δια της πλαγίας οδού

Τα συγχαρητήρια του στον Ούγκο Τσάβες για την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας απέστειλε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ο Λευκός Οίκος.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επεσήμανε τις «διαφορές» που χωρίζουν την Ουάσιγκτον με τον συγκεκριμένο ηγέτη.

«Ωστόσο, συγχαίρουμε τους κατοίκους της Βενεζουέλας», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας «ειρηνική» την χθεσινή αναμέτρηση για την ανάδειξη του προέδρου στη νοτιοαμερικανική χώρα.

Παράλληλα, η αποστολή των επιθεωρητών της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Εθνών (Unasur) για τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα χαρακτήρισε σήμερα την αναμέτρηση ως «παραδειγματική επίδειξη» και «μάθημα για όλον τον κόσμο».

«Η Βενεζουέλα έκανε μία παραδειγματική επίδειξη και έδωσε ένα μάθημα σε όλον τον κόσμο και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι κάποια αντιπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας έθεταν υπό αμφισβήτηση και υπό συζήτηση τη λειτουργία της πραγματικής δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» και εξέφρασαν υπόνοιες «για τον τρόπο που κερδίζονται οι εκλογές στη Βενεζουέλα», τόνισε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής, πρώην αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Κάρλος Άλβαρες.

«Η διαδικασία εξελίχθηκε εξαιρετικά και η κεντρική εφορευτική επιτροπή πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό έργο. Όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι παραδέχθηκαν τα αποτελέσματα και εμείς αποκομίσαμε μία σημαντική εμπειρία», υπογράμμισε ο Άλβαρες.