ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι αντάρτες προειδοποιούν για σφαγή στη Χομς

Συρία: Οι αντάρτες προειδοποιούν για σφαγή στη Χομς

Για επερχόμενη σφαγή στην πόλη Χομς προειδοποιούν οι Σύροι αντάρτες, έπειτα από την προέλαση του συριακού στρατού στην πόλη.

«Οι δοξασμένες ένοπλες δυνάμεις μας κατέστησαν ασφαλή μεγάλα τμήματα της Χαλντιγέ και καταδίωξαν τους τρομοκράτες που ήταν ακόμη εκεί», μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση.

«Κατέστρεψαν κρησφύγετα, στα οποία είχαν αποθηκευτεί βόμβες και πυρομαχικά κοντά στο σχολείο Ζανούμπια, στην οδό Άμαρ μπεν Γιάσερ. Σκότωσαν όλους τους τρομοκράτες που βρήκαν», μετέδωσε ακόμη το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Δαμασκός χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» για τους αντάρτες που έχουν πάρει τα όπλα εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στρατιώτες και πιστοί στο καθεστώς μαχητές έχουν προελάσει αλλά δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της συνοικίας, η οποία έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Ένας αντικαθεστωτικός, που χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Μπιλάλ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός μπήκε σε ένα τμήμα της συνοικίας, όπου «ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ, αντάρτες) «συνεχίζει να μάχεται με τα λίγα πυρομαχικά που έχει στην διάθεσή του».

«Αν ο στρατός καταφέρει να καταλάβει εντελώς τη συνοικία θα πρόκειται για καταστροφή για τις 80 οικογένειες που βρίσκονται εκεί. Θα πρόκειται για μια σφαγή χωρίς προηγούμενο από την έναρξη της επανάστασης», υποστήριξε.