ΚΟΣΜΟΣ

Μηνύει τους βιογράφους της η σύντροφος του Ολάντ

Μηνύει τους βιογράφους της η σύντροφος του Ολάντ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της ιδιωτικής ζωής πρόκειται να καταθέσει η σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δημοσιογράφος Βαλερί Τριελβελέρ, σε βάρος των συγγραφέων της βιογραφίας της, με τον πρωτότυπο τίτλο "La Frondeuse", η οποία μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη συνήγορό της, Φρεντερίκ Ζιφάρ, «τα γραφόμενα στο βιβλίο--υπό τύπον προσωπικών βεβαιώσεων των συγγραφέων--είναι συνυφασμένα με κακοήθεις όσο και αναληθείς φήμες, που αποσκοπούν όμως στο να κηλιδωθεί η δημόσια εικόνα της κας Τριελβελέρ και αυτή των συγγενών της».

Επίσης, η κα Ζιφάρ σημείωσε ότι κακώς οι συγγραφείς επικαλούνται «την αποκλειστικότητα» συνομιλιών που είχαν με την σημερινή "Πρώτη Κυρία" της Γαλλίας.

Την επίμαχη βιογραφία συνυπογράφουν ο Κριστόφ Γιακιμπιζίν, διευθυντικό στέλεχος του "Ράδιο Μόντε Κάρλο", μαζί τον έμπειρο πολιτικό συντάκτη του τηλεοπτικού δικτύου "Φρανς 2", Αλίξ Μπουϊλαγκέ.

Η βιογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ξεκίνημα της ερωτικής σχέσης της Τριελβελέρ με τον 'Ολάντ, που ακόμα δεν είχε εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας, καθώς επίσης και στα πολλά μηνύματα της συντρόφου του στο Twitter, αφότου ήταν πια πρόεδρος, με τα οποία παρείχε την καθολική στήριξή της στον εσωκομματικό αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, της μητέρας των παιδιών του Ολάντ, στην εκλογική περιφέρεια Λα Ροσέλ.