ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μέρκελ καθυστέρησε να πάει στην Αθήνα»

«Η Μέρκελ καθυστέρησε να πάει στην Αθήνα»

«Αν η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε μεταβεί στην Αθήνα νωρίτερα, αυτό θα ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα καθυστέρησε σημαντικά.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο Σουλτς ζητεί να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα για εκείνες τις χώρες στις οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλή η ανεργία των νέων, όπως στην Ελλάδα.

Στην κατεύθυνση αυτή, εξηγεί, θα μπορούσαν να δοθούν «μικροδάνεια» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να επενδύσουν άμεσα και τοπικά σε διάφορα προγράμματα και ειδικότερα στην Ελλάδα, όπου, όπως σημειώνει, «η οικονομία έχει καταρρεύσει με τα επανειλημμένα προγράμματα λιτότητας».

Σε μία άλλη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο Σουλτς δηλώνει πως αποτελεί «ντροπή» να αναγκάζονται νέοι άνθρωποι από ορισμένες χώρες - μέλη της Ε.Ε., να μεταναστεύουν, επειδή δεν έχουν πλέον καμιά προοπτική σε αυτές.

«Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέσα σε ταχύτατο χρόνο, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», προσθέτει.