ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ελληνοαμερικανοί υποστηρικτές του Ομπάμα

Οι Ελληνοαμερικανοί υποστηρικτές του Ομπάμα

Η ομάδα «Ελληνοαμερικανοί για τον Ομπάμα 2012» πραγματοποίησε εκδήλωση οικονομικής στήριξης της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό εστιατόριο «Λόη» στο Μανχάταν, μίλησαν οι ομογενείς: Αραβέλλα Σιμωτά (πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης), Άρθουρ Χελιώτης (πρόεδρος ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της πόλης, Communication Workers of America), Κώστας Κωνσταντινίδης (υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης), Πίτερ Μαρούδας (επικεφαλής του γραφείου του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη), Τεντ Αναστασίου (μέλος της επιτροπής για την εκλογή Ομπάμα στην πολιτεία Πενσιλβάνια) και ο υπεύθυνος της ομάδας «Ελληνοαμερικανοί για Ομπάμα», Γιώργος Παπαϊωάννου (χρηματιστής).

«Ο πρόεδρος Ομπάμα υποστήριξε την Ελλάδα σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Μαρούδας, τονίζοντας ότι «γνωρίζει καλά τα θέματα του Ελληνισμού και κατά την προεδρία του δεν έγινε καμία κίνηση από την Αμερική σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Αντίθετα, άσκησε πιέσεις προς τους Ευρωπαίους ώστε να υπάρξει πιο αποφασιστική στήριξη της Αθήνας, ενώ για την Κύπρο υπερασπίστηκε το δικαίωμά της στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες».