ΚΟΣΜΟΣ

Κάρλ Λαγκερφέλντ: Ο Ολάντ είναι ηλίθιος

Κάρλ Λαγκερφέλντ: Ο Ολάντ είναι ηλίθιος

Ο γνωστος μόδιστρος Κάρλ Λαγκερφέλντ επιτέθηκε στο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατηγορώντας τον ότι καταστρέφει τη γαλλική οικονομία λόγω του ότι προώθησε την επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες της χώρας.

Ο Λάγκερφελντ, διευθυντής δημιουργικού του οίκου Channel, συνέκρινε τον Ολάντ με τον Iσπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο».

Η πελατεία του οίκου Channel είναι τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.

Οι επιθετικές δηλώσεις του Λάγκερφελντ ακολουθούν αυτές πολλών Γάλλων επιχειρηματιών, που διαφωνούν με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Ολάντ στο πλαίσιο των προσπαθειών περιστολής του γαλλικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η γαλλική προεδρία ως τώρα δεν σχολίασε τις δηλώσεις αυτές.

Το επεισόδιο καταγράφεται, ενώ η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου ακολουθεί πτωτική πορεία(41%, από 60% όταν είχε εκλεγεί).

Όπως ακόμη υποστήριξε στο Marie Claire ο γνωστός μόδιστρος : «Ο Ολάντ θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους, και ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις. Οι ξένοι δεν θα επενδύσουν ποτέ ξανά στη χώρα μου».

Διευκρίνισε ακόμη ότι πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη.