ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε εβραϊκούς οικισμούς

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε εβραϊκούς οικισμούς

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι η χώρα τoυ θα συνεχίσει χωρίς εμπόδια την κατασκευή οικισμών εβραίων εποίκων στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από την ανακοίνωση την Παρασκευή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, με την οποία «εκφράζει τη βαθιά της θλίψη» για την οριστική άδεια που δόθηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ για την ανέγερση 797 νέων κατοικιών εβραίων εποίκων στον οικισμό Γκίλο.

Ο εβραϊκός οικισμός Γκίλο, που είναι κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται στην προσαρτημένη από το 1967 Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Θα εξακολουθήσουμε να κατασκευάζουμε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες σε όλη την πόλη για όλους τους κατοίκους της, διότι είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι τιμές των ακινήτων και να καταφέρουν έτσι οι νέοι να φτιάξουν το μέλλον τους», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ.

Περισσότεροι από 340.000 εβραίοι έποικοι ζουν σε οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και περισσότεροι από 200.000 σε δεκάδες συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.