ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Επιστρέφουν τα χρήματα στην Ελλάδα

Reuters: Επιστρέφουν τα χρήματα στην Ελλάδα

Για ανατροπή του άσχημου επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, αποδίδοντας την αλλαγή αυτή στην άμβλυνση των ανησυχιών για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Έλληνες, που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα, ενδιαφέρον για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη», υποστηρίζει το πρακτορείο στο δημοσίευμα του.

«Επενδυτές και παράγοντες από την αγορά των ακινήτων σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον έχει σημειώσει άλμα από το καλοκαίρι και υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η οικονομική έξοδος επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας αλλά και με βάση την ροή των στοιχείων από τη χρηματιστηριακή αγορά και τις επενδύσεις», προσθέτει.

Το Reuters επισημαίνει ότι το προηγούμενο διάστημα οι ανησυχίες για την επιστροφή στη δραχμή απέτρεπαν τους επενδυτές να πραγματοποιήσουν αγορές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, θετική είναι και η συμβολή της νέας κυβέρνησης, η οποία «δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, με αποτέλεσμα να αμβλύνει το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ».