ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμνεϊ: Οι ΗΠΑ θα γίνουν Ελλάδα με τον Ομπάμα

Ρόμνεϊ: Οι ΗΠΑ θα γίνουν Ελλάδα με τον Ομπάμα

Στην τροχιά της Ελλάδας έχουν μπει οι ΗΠΑ, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν μια σοβαρή κρίση χρέους, αν συνεχιστεί η πολιτική Ομπάμα, υποστήριξε ο Μιτ Ρόμνεϊ, κατά τη διάρκεια του τρίτου και τελευταίου τηλεοπτικού ντιμπέιτ, πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικοί δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα. Ο ένας εκπροσωπείται από τον πρόεδρο, με τον οποίο στο τέλος της τετραετίας θα καταλήξουμε με 30 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέος, ακολουθώντας την Ελλάδα. Εγώ θα μας επαναφέρω σε σωστή τροχιά, σε ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», είπε ο Ρόμνεϊ.

Στη συνέχεια, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα για την υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ και υποσχέθηκε τη δημιουργία 12 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Ρόμνεϊ προσπάθησε να μετατοπίσει τη συζήτηση σε οικονομικά θέματα, στα οποία θεωρεί ότι είναι πιο ικανός, παρόλο που η κεντρική θεματική του ντιμπέιτ ήταν η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ενώ στα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής προτίμησε να εμφανιστεί σύμφωνος με τον Ομπάμα, τηρώντας μετριοπαθή στάση για να κερδίσει αναποφάσιστους ψηφοφόρους, προτίμησε να «τρομάξει» τους Αμερικανούς με το παράδειγμα της Ελλάδας, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα.

Δείτε το βίντεο: