ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός υπόσχεται να φέρει Έλληνες στην Αυστραλία για εργασία

Πολιτικός υπόσχεται να φέρει Έλληνες στην Αυστραλία για εργασία

Στο πλευρό της ομογένειας υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται ο Τόνι Άμποτ με την παράταξή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αυστραλίας, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις πιθανότατα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

«Στην σκιώδη κυβέρνησή μου συμμετέχουν δυο μέλη ελληνικής καταγωγής. Ο Αθανάσιος Συνοδινός και η Σόφη Μιραμπέλα Πανοπούλου. Και οι δυο είναι μέλη της ομογένειας και την αφουγκράζονται προσεκτικά», είπε ο κ. Άμποτ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη και τα μέλη του συμβουλίου του Κώστα Τσουμπάκο και Νικ Πάρθημο.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι αν η παράταξή του γίνει κυβέρνηση, θα βοηθήσει τους Έλληνες που επιθυμούν να μεταβούν στην Αυστραλία για εργασία. Οι ομογενείς ζήτησαν επίσης τη διάθεση κονδυλίων από την κυβέρνηση για την πρόσληψη υπαλλήλου, που θα εξυπηρετεί τους νεοφερμένους Έλληνες. Ο κ. Άμποτ είπε ακόμα πως θέλει να εξετάσει τρόπους προώθησης της ελληνομάθειας στο αυστραλιανό πανεπιστημιακό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Ρόμνεϊ: Οι ΗΠΑ θα γίνουν Ελλάδα με τον Ομπάμα

Ο Έλληνας φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο με λεωφορεία της γραμμής

Καθυστερούν στη Ναμίμπια τα γυρίσματα του Mad Max