ΚΟΣΜΟΣ

7χρονος με σπάνιο σύνδρομο ξεπέρασε τη φοβία με τη βοήθεια ενός σκύλου

7χρονος με σπάνιο σύνδρομο ξεπέρασε τη φοβία με τη βοήθεια ενός σκύλου

Μια πραγματικά συγκινητική ιστορία αποδεικνύει ότι τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα υγείας..

Ο Όουεν, ο οποίος ζει στο Χάμσαϊρ της Βρετανίας, είναι ένα 7χρονο αγόρι το οποίο πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel, μια σπάνια γενετική διαταραχή που κάνει τους μύες να είναι συνεχώς σε ένταση. Όταν κατάλαβε το πρόβλημά του άρχισε να φοβάται τον έξω κόσμο γιατί ένιωθε διαφορετικός από τα άλλα παιδιά.

Μέχρι που κάποια στιγμή απομονώθηκε εντελώς στο σπίτι του. Η ζωή του όμως άλλαξε εντελώς όταν πήκε στη ζωή του ένας σκύλος, ο Χάτσι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Χάτσι, ένας σκύλος Αγίου Βρνάρδου, βρέθηκε πριν από περίπου 10 μήνες από φιλόζωους σε πάθλια κατάσταση, καθώς κάποιος τον είχε δέσει σε ράγες, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει διερχόμενο τραίνο. Έμεινε για τέσσερις ημέρες να βασανίζεται δεμένος και τραυματισμένος, μέχρι που εντοπίστηκε με την ουρά και το ένα πίσω πόδι παραμορφωμένα από το χτύπημα, τα οποία τελικά ακρωτηριάστηκαν.

«Ο Όουεν φοβόταν τους ξένους, αλλά τώρα θέλει αν μιλά σε όλους για τον Χάτσι. Οι δυο τους έχουν γίνει αχώριστοι κι ο γιος μας έχει ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζει πιο αισιόδοξα τη ζωή», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι γονείς του παιδιού που είδαν τη συμπεριφορά του γιου τους να αλλάζει από τη μέρα που η οικογένεια υιοθέτησε το Χάτσι.