ΚΟΣΜΟΣ

Ανήσυχη για την κατάσταση στο Λίβανο η Κλίντον

Ανήσυχη για την κατάσταση στο Λίβανο η Κλίντον

Ανήσυχη για την κατάσταση στο Λίβανο, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, και τις επιπτώσεις ενός τέτοιου σεναρίου στην ευρύτερη περιοχή, εμφανίστηκε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Η Αμερικανίδα υπουργός προειδοποίησε ότι η Συρία θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα ενδεχόμενο «κενό εξουσίας» στο Λίβανο, γεγονός που θα προκαλούσε ακόμη περισσότερη αστάθεια και βία.

Παράλληλα, η Κλίντον πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει την πρόταση για εκεχειρία στη Συρία κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής εορτής Έιντ αλ Άντχα και θέλει να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, τον Λάκνταρ Μπραχίμι.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τον ίδιο και την ομάδα του. Στηρίζουμε την έκκληση για εκεχειρία, ώστε οι Σύροι να γιορτάσουν ειρηνικά. Θα θέλαμε να δούμε να τερματίζεται βία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, ότι η πολιτική κρίση στο Λίβανο έχει ενταθεί μετά το θάνατο του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.