ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα ψήφισε δύο εβδομάδες νωρίτερα...

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα ψήφισε δύο εβδομάδες νωρίτερα...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άσκησε την Πέμπτη, το εκλογικό του δικαίωμα, δύο εβδομάδες σχεδόν πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών...

Ελπίζοντας να ενθαρρύνει και άλλους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφτηκε την Πέμπτη το Σικάγο, όπου και ασκεί τα εκλογικά του δικαιώματα και έριξε την ψήφο του στην κάλπη, περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Από την άλλη, ο αντίπαλος του Ομπάμα για την προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, σκιαγράφησε τον εαυτός του ως τον «συντελεστή της αλλαγής», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Ρόμνεϊ δήλωσε με στόμφο ότι εάν επανεκλεγεί ο Ομπάμα η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στο «συνηθισμένο της μονοπάτι», ένα «μονοπάτι στο οποίο δεν βρίσκεται η λύση για την άνθιση της οικονομίας».

«Ο δρόμος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει να προσφέρει νέες απαντήσεις», είπε ο Ρόμνεϊ, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία έχει επικεντρωθεί κυρίως στο ζήτημα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε την Πέμπτη το πρακτορείο Ρόιτερς και το ινστιτούτο Ipsos, ο Ρόμνεϊ πήρε το προβάδισμα έναντι του Ομπάμα με διαφορά μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας (47% και 46% αντίστοιχα).

Όπως φαίνεται σε μια άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ABC News και της εφημερίδας Washington Post, ο Ρόμνεϊ προηγείται με 50% έναντι του Ομπάμα με 47%.

Ρoή Ειδήσεων