ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Έχασε τη βουλευτική του ασυλία ο Μπο Σιλάι

Κίνα: Έχασε τη βουλευτική του ασυλία ο Μπο Σιλάι

Η κινεζική εθνοσυνέλευση αφαίρεσε την έδρα του πρώην υψηλόβαθμου στέλεχους και ανερχόμενου «αστέρα» του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Μπο Σιλάι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ποινική του δίωξη.

Ο Μπο Σιλάι χωρίς τη βουλευτική του ασυλία αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες διαφθοράς και παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Η πολιτική πτώση του Μπο ξεκίνησε με την υπόθεση δολοφονίας ενός Βρετανού επιχειρηματία, για την οποία κρίθηκε ένοχη η σύζυγός του Γκου Καλάι. Ο ίδιος κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση για να μην ασκηθεί δίωξη στη σύζυγό του.

Ο 63χρονος τον Σεπτέμβριο αποπέμφθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Οι ενέργειες του Μπο Σιλάι προκάλεσαν σοβαρές συνέπειες και έβλαψαν σημαντικά την υπόληψη του κόμματος και του κράτους», ανέφερε η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου. Ήδη, από τον Απρίλη είχε καθαιρεθεί από την ηγεσία της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στη νοτιοδυτική πόλη Τσονγκίνγκ, όταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων στην Κίνα ήταν ακόμη στην αρχή του.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Συναυλία-έκπληξη των Rolling Stones στο Παρίσι

Reuters: Πάνω από 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020