ΚΟΣΜΟΣ

Κλίντον: Βέβαιη η αποχώρησή μου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Κλίντον: Βέβαιη η αποχώρησή μου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε τη βούλησή της να εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου, ακόμα κι αν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Στόχος μου παραμένει η αποχώρησή μου μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το σχέδιό μου. 'Ομως ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνομιλήσω με τον πρόεδρο γιατί προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, πράγμα που ευχόμαστε. Τότε θα μιλήσουμε για το διάδοχό μου», η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξή της στην Washington Post.

Η Κλίντον είχε επανειλημμένα τονίσει ότι θα υπηρετήσει τη χώρα από το υπουργείο Εξωτερικών μόνο στη διάρκεια μιας προεδρικής θητείας. Ωστόσο, σε μια άλλη σύντομη συνέντευξή της προχθές στη Wall Street Journal, η Κλίντον φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής της στο υπουργείο για περισσότερο διάστημα, κυρίως για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις από την υπόθεση της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στις 11 Σεπτεμβρίου, εάν βεβαίως ο Ομπάμα επανεκλεγεί στις 6 Νοεμβρίου.

Στην Ουάσιγκτον κυκλοφορούν εδώ και μήνες φήμες που θέλουν την Κλίντον, η οποία χθες γιόρτασε τα 65 της χρόνια, να θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ρόμνεϊ «πόνταρε» στο Twitter για να κερδίσει τον Ομπάμα

Ρoή Ειδήσεων