ΚΟΣΜΟΣ

Σβόμποντα: Απαραίτητο το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Σβόμποντα: Απαραίτητο το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Την πεποίθηση πως ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι σίγουρα αναγκαίο εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χάνες Σβόμποντα.

Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς τη συζητούμενη νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας πως θα πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές επιλογές και να μην υπάρξει ακόμη προσφυγή στην κατεύθυνση δημόσιας διαγραφής χρέους.

Όσον αφορά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Σβόμποντα ανέφερε πως είναι μεν σημαντική, αλλά σίγουρα όχι στο μέτρο των ψευδαισθήσεων που προκάλεσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Ο επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών ζήτησε επίσης να επιδειχθεί προσοχή στο θέμα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και να μην απαιτούνται πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις, διότι, όπως τόνισε, πολύ σκληρά βήματα δεν είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά, τουναντίον, δημιουργούν μόνο νέα κοινωνική αντίσταση.

Τέλος, ο κ. Σβόμποντα προειδοποίησε πως η Ελλάδα απειλείται από τους ακροδεξιούς και για αυτό θα πρέπει να λυθούν τα κοινωνικά προβλήματα και ιδιαίτερα στο θέμα αντιμετώπισης της μετανάστευσης η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια στους Έλληνες, «ψυχολογική και οικονομική».

«Η Ακροδεξιά τρέφεται από την εχθρότητα απέναντι στους ξένους και τους πρόσφυγες και εδώ θα πρέπει να παρθεί ο άνεμος από τα πανιά των ακροδεξιών», σημειώσε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα.