ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανός υπουργός πίσω από την αποφυλάκιση του βομβιστή του Λόκερμπι

Bρετανός υπουργός πίσω από την αποφυλάκιση του βομβιστή του Λόκερμπι
Τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από το Wikileaks αφήνουν να φανεί ότι πίσω από την πρόωρη αποφυλάκιση του βομβιστή του Λόκερμπι από τις...

Τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από το Wikileaks αφήνουν να φανεί ότι πίσω από την πρόωρη αποφυλάκιση του βομβιστή του Λόκερμπι από τις σκωτσέζικες φυλακές, υπήρξε καθοδήγηση της κυβέρνησης της Λιβύης από Βρετανό υπουργό.

Εντός μίας εβδομάδας από τη στιγμή, που διαγνώσθηκε καρκίνος του προστάτη για τον Αμπντέλ Μπασέτ αλ-Μεγκραχί, τον Οκτώβριο του 2008, ο Μπίλ Ραμνέλ, νεαρός υπουργός Εξωτερικών τότε, έστειλε επιστολή στο Λίβυο ομολογό του, συμβουλεύοντάς τον πως θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο, που θα διασφάλιζε την αποφυλάκιση του Μεγκραχί για ανθρωπιστικούς λόγους, αναφέρει η Daily Telegraph της Τρίτης.

Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, με την αποκάλυψη αυτή, υπονομεύεται σοβαρά ο ισχυρισμός της προηγούμενης κυβέρνησης των Εργατικών, ότι δεν ήταν αναμεμιγμένη στην αποφυλάκιση του τρομοκράτη του Λόκερμπι για ανθρωπιστικούς λόγους. Η βρετανική κυβέρνηση τότε ισχυριζόταν ότι η απόφαση για την απελευθέρωση ανήκε αποκλειστικά στην κυβέρνηση της Σκωτίας.

Πηγή: newscode.gr