ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Έπαθε ανακοπή καρδιάς και ξαναζωντάνεψε 45 λεπτά μετά!

Απίστευτο: Έπαθε ανακοπή καρδιάς και ξαναζωντάνεψε 45 λεπτά μετά!

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 26χρονου που σώθηκε από βέβαιο θάνατο χάρη στην επιμονή γιατρών οι οποίοι του έκαναν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά!

Ο νεαρός Ιταλός υπέστη καρδιακή προσβολή, ενώ βρισκόταν σε τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από την ιταλική πρωτεύουσα προς το Τσαμπίνο, στα περίχωρα της Ρώμης, όπου βρίσκεται το δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Το τρένο σταμάτησε και επιβιβάσθηκαν οι γιατροί των ιταλικών πρώτων βοηθειών.

«Παρά το ότι τα ιατρικά πρωτόκολλα αναφέρουν ότι οι καρδιακές μαλάξεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα τριάντα λεπτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, συνεχίσθηκαν επί τρία τέταρτα. Στο τέλος, η καρδιά του ιταλού νέου, ξανάρχισε να κτυπά», αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες.

Ο νέος άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τορ Βεργκάτα, όπου και συνεχίζει να αναρρώνει, επικοινωνώντας κανονικά με τους συγγενείς του.

Οι γιατροί, στην περίπτωση αυτή, κάνουν λόγο για «κλινική ανάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Tg5, του ομίλου Μπερλουσκόνι, προσθέτει ότι «δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν οι κανόνες στους οποίους βασίζονται οι καρδιακές μαλάξεις» μετά από αυτή την περίπτωση.

Ο Αντόνιο Ρεμπούτσι, καθηγητής καρδιολογίας του καθολικού πανεπιστημίου της Ρώμης, εκτίμησε πάντως ότι «σχεδόν ανεπαίσθητα, η καρδιά του νέου αυτού μπορεί να συνέχισε να κτυπά, επιτρέποντας, με τον τρόπο αυτό, και σε μια μικρή ποσότητα αίματος να φτάνει μέχρι τον εγκέφαλο».