ΚΟΣΜΟΣ

Βενζίνη ανάλογα με τον αριθμό κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη

Βενζίνη ανάλογα με τον αριθμό κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη

Με έκτακτη συνέντευξη Tύπου, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ επέβαλε ήδη από αύριο το ξημέρωμα στους αυτοκινητιστές μια μορφή «δελτίου» για την αγορά της βενζίνης.

Ο αξιωματούχος απέδωσε το μέτρο αυτό στην παρατηρούμενη έλλειψη καυσίμων, μετά το προ 10ημέρου καταστρεπτικό πέρασμα από τη μεγαλούπολη του μετα-τροπικού τυφώνα Σάντι.

Επίσης, ο πρώτος πολίτης της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στον σαφώς μειωμένο στην περιοχή της μεγαλούπολης αριθμό πρατηρίων βενζίνης, τα οποία συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Η μεταφορά «επαρκών ποσοτήτων βενζίνης, απ τα διυλιστήρια προς Νέα Υόρκη, έχει δυσχερανθεί», επισήμανε συγχρόνως ο ίδιος.

«Ανάλογα με την πινακίδα της κυκλοφορίας του οχήματός τους, οι οδηγοί θα αγοράζουν βενζίνη ορισμένες μόνον ημέρες», εξήγησε για το νέο σύστημα πώλησης της βενζίνης ο κ. Μπλούμπεργκ, χωρίς πάντως να ορίσει τη διάρκεια εφαρμογής του.

«Τα ασθενοφόρα, τα ταξί και τα λεωφορεία εξαιρούνται του μέτρου της πώλησης της βενζίνης με... το δελτίο», είπε τέλος ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.