ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Μόνο η κάλπη μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον

Άσαντ: Μόνο η κάλπη μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον

Η ετυμηγορία της κάλπης και μόνο θα καθορίσει το μέλλον του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.

«Η αποχώρηση ή μη του προέδρου μπορεί να αποφασιστεί μόνο μέσω της κάλπης», υπογράμμισε ο Άσαντ, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για «ένα θέμα που αφορά το λαό».

Επίσης, υποστήριξε ότι η Συρία δεν βρίσκεται σε «εμφύλιο», αλλά σε μια σύγκρουση με τους αντάρτες, η οποία μπορεί να παραταθεί για μεγάλο διάστημα, εάν συνεχίσουν να έχουν υποστήριξη από το εξωτερικό.

Πρόκειται για υποστήριξη των «τρομοκρατών» από το εξωτερικό, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Συρίας. «Αυτός είναι ο πόλεμός μας», τόνισε.

«Δεν μπορεί να έχει την απαίτηση κανείς από μια μικρή χώρα, όπως η Συρία, να νικήσει σε διάστημα μερικών ημερών ή εβδομάδων όλες αυτές τις χώρες που μάς πολεμούν», είπε ο Άσαντ αναφερόμενος στις ΗΠΑ, τη Δύση και τις αραβικές χώρες.

«Εάν σταματήσει η υποστήριξη των ανταρτών από το εξωτερικό μπορώ να πω ότι θα είμαστε σε θέση να το τελειώσουμε όλο αυτό σε μερικές εβδομάδες», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Άσαντ: Δεν είμαι μαριονέτα της Δύσης

Δείτε το βίντεο: