ΚΟΣΜΟΣ

Σε πολιτική «δυναστεία» εξελίσσονται οι Σβαρτσενέγκερ

Σε πολιτική «δυναστεία» εξελίσσονται οι Σβαρτσενέγκερ

Στον πολιτικό στίβο σκέφτεται να κατέβει ο Πάτρικ Σβαρτσενέγκερ, ακολουθώντας τα βήματα του διάσημου πατέρα του Άρνολντ.

Ο γιος του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας αποκάλυψε τη φιλοδοξία του μέσα από το Twitter αφού ψήφισε στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου λέγοντας ότι συμμετείχε σε «μια πολιτική συζήτηση με τους φίλους μου για τον Ρόμνεϊ εναντίον του Ομπάμα. Τελικά μπορεί να έχω μέλλον στην πολιτική, τώρα που το σκέφτομαι».

Η σχέση του με την πολιτική προέρχεται όχι μόνο από τον διάσημο πατέρα του, αλλά και από την πλευρά της μητέρας του: η Μαρία Σράιβερ είναι απόγονος της οικογένειας Κένεντι και ανιψιά του δολοφονηθέντος Τζον Κένεντι.

Ο νεαρός Σβαρτσενέγκερ είναι αυτή τη στιγμή φοιτητής και εργάζεται περιστασιακά ως ηθοποιός και μοντέλο. Ήδη, πάντως, υποστηρίζει ότι έχει ιδέες για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

«Μπορούμε όλοι να παραδεχτούμε ότι το σύστημα με το κολέγιο των εκλεκτόρων είναι αστείο και πρέπει να καταργηθεί; Αυτό το σύστημα για μένα δεν έχει νόημα», έγραψε στο Twitter. «Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να βγούμε από αυτή την οικονομική κρίση και να φέρουμε το εθνικό μας χρέος στα επίπεδα που πρέπει να βρίσκεται».