ΚΟΣΜΟΣ

Η Ερυθόμαυρη Συμμαχία- «φρουρός» στα αλβανικά συνόρα λόγω...πετρελαίου

Η Ερυθόμαυρη Συμμαχία- «φρουρός» στα αλβανικά συνόρα λόγω...πετρελαίου

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και το PDIU, το κόμμα των τσάμηδων, αντέδρασαν στην ανακοίνωση για αναζήτηση πετρελαίου από τα ελληνικά πλοία στο Ιόνιο Πέλαγος, στις περιοχές των θαλάσσιων υδάτων της αλβανικής επικράτειας όπως δηλώνουν.

Αντίδραση έχει υπάρξει και από το PDIU, το οποίο τονίζει πως η παράνομη αυτή δραστηριότητα και «πειρατική» θα πρέπει να πάρει τη σωστή απάντηση.

"Υπό αυτές τις συνθήκες το PDIU έχει δύο απαιτήσεις. Μία είναι για τις επίσημες αρχές μας. Είναι μια επαναλαμβανόμενη απαίτηση: Η Αλβανία πρέπει να ζητήσει επισήμως από την Ελλάδα αποσαφηνίσεις για τις περιοχές όπου γίνεται η έρευνα πετρελαίου από τη γειτονική χώρα, και εάν επιβεβαιωθούν οι ανωτέρω πληροφορίες, στη συνέχεια να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες για να σταματήσει η συνέχιση της έρευνας πετρελαίου", αναφέρει η δήλωση.

"Η δεύτερη απαίτηση είναι για τον κ. Αβραμόπουλο. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στην Αλβανία, δεν υπάρχει ενίσχυση του σωβινισμού, αλλά η ενίσχυση του πατριωτισμού, του εθνικού αισθήματος, του αισθήματος της εθνικής αξιοπρέπειας, της προστασίας των εθνικών συμφερόντων", καταλήγει το PDIU, υπενθυμίζοντας και πάλι ότι η Ελλάδα, παρά τα προβλήματα με την Αλβανία, και που δημιουργεί την αλβανική επικράτεια, δεν εκφράζει την επιθυμία της επίλυσης του Τσάμικου ζητήματος.

Από την άλλη η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία σήμερα ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια ομάδα «εθελοντών» για την προστασία των αλβανικών συνόρων. Οι «ακτιβιστές»,( ο θεός να τους κάνει) της ΑΚ έχουν ξεκινήσει σήμερα προς τους Αγίους Σαράντα και στα σύνορα με την Ελλάδα για να ελέγχουν και να επιβλέπουν την άφιξη της ελληνικής ναυτιλίας που θα ψάξει για πετρέλαιο.

Οι εθελοντές της Aleanca υπό την ηγεσία του Κρεσνίκ Σπαχίου, και εκατοντάδες ερυθρόμαυρους «ακτιβιστές» θα βρίσκεται λένε στα σύνορα με την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν κατά της εισχώρησης της ελληνικής ναυτιλίας στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας. Λένε ότι είναι εκεί για να προστατεύσουν τα σύνορα και ότι είναι αποφασισμένοι στην αποστολή τους για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους. Οι αυτοαποκαλούμενοι εθελοντές έχουν «σταρατοπεδεύσει» στα Εξαμίλια απέναντι από την Κέρκυρα και παρατηρούν με κυάλια τα θαλάσσια σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας για τυχών ελληνικά πλοία.