ΚΟΣΜΟΣ

Με«άγριες διαθέσεις» πηγαίνει στο Βερολίνο ο Γάλλος Πρωθυπουργός

Με«άγριες διαθέσεις» πηγαίνει στο Βερολίνο ο Γάλλος Πρωθυπουργός

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό πρόκειται να επισκεφθεί το Βερολίνο για διαβουλεύσεις σε υψηλόβαθμο επίπεδο. Ωστόσο, οι δηλώσεις που έκανε σήμερα δείχνουν ότι δεν πηγαίνει στη Γερμανία με καλές διαθέσεις.

Σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Γάλλος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η σημερινή «αλληλοκατανόηση» της Γαλλίας και της Γερμανίας «ίσως να μην είναι επαρκής».

«Πρέπει να συζητήσουμε περισσότερο. Η κατανόηση που υπάρχει τώρα ίσως δεν επαρκεί. . . Κατανοεί επαρκώς την Γαλλία η Γερμανία;», διερωτήθηκε με νόημα ο Ερό.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφερόταν σε γερμανικά σχόλια περί του ότι η Γαλλία είναι «ο νέος ασθενής της Ευρώπης».

«Η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την Ευρώπη. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε λόγω των εξαγωγών της προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Όσον αφορά τον γερμανικό πληθυσμό γηράσκει ταχύτερα του γαλλικού, προκαλώντας πρόβλημα στην κοινωνική ασφάλιση και στο συνταξιοδοτικό τομέα. Αυτήν την κατανόηση στα "ειδικά ζητήματα" ενός εταίρου την αναμένω, όμως, και σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, έχουμε υπόδειγμα και σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, στα οποία παραμένουμε προσηλωμένοι», επεσήμανε ο κ. Ερό, χαρακτηρίζοντας «επιπόλαιη» την ανάλυση που κάνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης για τη συνταξιοδότηση στα 60 στη Γαλλία.