ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα

ΔΝΤ: Δεν φεύγουμε από την Ελλάδα

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, όσον αφορά στις φήμες για αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το εάν οι διαπραγματεύσεις Ευρωζώνης και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρίσκονται όντως σε αδιέξοδο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ από την Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ανέφερε ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επισπεύδει τις επισκέψεις της σε πόλεις της ΝΑ Ασίας, για να συμμετάσχει την ερχόμενη εβδομάδα στην κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα συνεδρίαση του Eurogroup.

«Αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο» τόνισε ο Μάρεϊ.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που θέλουν το ΔΝΤ να αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση αδιεξόδου, ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπήρξε κατηγορηματικός.

«Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι το Ταμείο «επιδιώκει μια πραγματική λύση για την Ελλάδα και όχι μια σύντομη λύση».

«Είναι προς το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμφέρον η Ελλάδα να έχει βιώσιμο χρέος. Όλοι έχουν συμφέρον να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να θέσουν την Ελλάδα σε βιώσιμη οικονομική κατάσταση», συμπλήρωσε ο ίδιος.