ΚΟΣΜΟΣ

Δριμεία επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ και ΟΗΕ

Δριμεία επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ και ΟΗΕ

Στο «στόχαστρο» του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν τόσο το Ισραήλ, όσο και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ευρασιατικού Ισλαμικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όσοι συνδέουν ευθέως το Ισλάμ με την τρομοκρατία, κλείνουν τα μάτια τους στους μαζικούς φόνους μουσουλμάνων και «υποδύονται ότι δεν βλέπουν τα σκοτωμένα παιδιά στη Γάζα».

«Γι' αυτό το λόγο, αποκαλώ το Ισραήλ ένα τρομοκρατικό κράτος, καθώς οι πράξεις του είναι τρομοκρατικές», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε και στα Ηνωμένα Έθνη, υποστηρίζοντας ότι δεν του εμπνέουν εμπιστοσύνη, λόγω της δομής τους.

«Αν με ρωτάτε σε ποιο βαθμό έχω εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ, τότε σας απαντώ ότι δεν του έχω εμπιστοσύνη. Είναι μια δομή, η οποία δημιουργήθηκε σε συνθήκες πολέμου. Η λειτουργία του σήμερα δεν είναι δίκαιη, η δομή του δεν είναι δίκαιη»», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν ζήτησε ακόμη να αναληφθεί «ειλικρινής δράση» από τον οργανισμό για τον τερματισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πρόσθεσε ότι η στάση του οργανισμού απέναντι στις μουσουλμανικές χώρες είναι «άδικη».

Σημειώνεται ότι αύριο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα βρεθεί αύριο στη Λωρίδα της Γάζας, στα πλαίσια αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου .